nha trang

Igår avslutade jag dagen vid 04.30 och började den igen 07.30, sen satte vi oss på en buss 08.30 som skulle ta oss från Saigon till Nha Trang. Vi hade fått besked om att vi kom fram 17.00, men vi anlände där 19.00, så en bussresa på 11,5 timme blev det. Som tur var slapp vi sitta upp hela resan och hamnade istället på en liggbuss. Där alla fick ligga ner i en säng, som man kunde fälla upp lite grann så att man halvsatt, men vi kunde inte sitta upp rakt.

Vi kom fram, tog typ första bästa hotellet som kostade 60.000 dong per natt, vilket är ungefär 20 kr per natt. Vi stannade bara där en natt då Sanna hittade en spindel, Rebecca och Sanna hade småkryp på golvet, skit på väggarna, gick inte att spola i min och Thereses toalett osv.

Vi hade kvällen innan pratat med en jättetrevlig liten vietnames i en informations-butik, som växlade pengar åt oss. Hon berättade mycket bra saker och var jättetrevlig.

Idag på morgonen gick vi upp, åt frukost på en restaurang sen gick vi vidare till den trevliga vietnamesen och frågade om andra hotell. Hon hänvisade oss till ett hotell som låg bland turisterna och barerna, ringde och hörde om det fanns plats osv, vi fick ett rum med 4 bäddar för 320.000 dong. Vilket blir lite mer än 100 kr per natt för alla fyra. Fräscht och trevlig hotell.

Idag har det varit en trevlig första strand-dag och jag, Sanna och Rebecca fick våra ben plockade med hjälp av sytråd för ungefär 45 kr per person. Det blev lent och dom sa att inte håret skulle växa ut på ungefär 4 månader, vilket vi hoppas att dom inte ljuger om. :)



Sista kvällen i Saigon där dom grillade på bordet åt oss!


Therese skulle sova och fick låna min fina sovmask! :D


Här är liggbussen där vi fick ligga i våran 12 timmars resa mellan Saigon och Nha Trang! :D


KIM!!! Varför är du överallt? Varför har du hotell, affärer, rum att hyra ut och allt sånt där? :O UTAN att ha sagt något till oss? :(


Här sitter flickorna utanför den snälla vietnamesens kontor där vi fick information!



här får vi benen plockade av några snälla vietnameser på stranden!

läs även http://bluemuppets.blogg.se och http://becklius.blogg.se

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback