i huset.

Vi ar ode i huset utan internet sa vi har inte kunnat uppdaterat bloggen nagonting.

Men vi lever och har fint vader, bara att det blaser nagot otroligt.

Jag har matt daligt hela veckan oxa, har matt illa och haft dunderont i magen, jag hoppas att det blir battre snart sa jag kan folja med dom andra ikvall nar dom aker ut pa aventyr! :)

Hoppas att ni alla har det bra dar hemma!

Vi kommer nog lamna huset i borjan av nasta vecka for att aka uppat till hoi an. Vi saknar folk omkring oss. Och det ska bli skont att slippa stada, laga mat och vara utan vatten da och da.

Sa vi hors senare!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

partey

Idag har det varit en riktig slappardag. Gick och la oss tidigt igår så vi kom upp så pass tidigt att vi fick vårat rum städat! :)

Vi gick och åt frukost och sen gick vi och fick en härlig massage för ungefär 60 kronor. 1 kr i minuten är väl en bra peng att betala?

Sen gick vi hem och sov i ungefär 2,5 timmar. Det var huur skönt som helst. Efter det blev det mat. Vårrullar och pommes! Blev även en pina colada! Blev bjudna på citronlikör också.

Nu har vi duschat av oss, peppar med musik och gör oss iordning inför en festkväll!

Så snart går vi ner och sätter oss och dricker på why not-bar! :D

Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige!

Är det någon vänlig själ som kan göra så att det slutar regna hos oss eller? :(

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

reeeeeegn

Igår kväll var vi ute på ett nytt ställe och åt, Guava. Jag åt en kycklingmacka som har blivit lite av en favorit här. När vi satt och åt och tittade upp i trädet som hängde över så såg vi en stor råtta krypa omkring. Mys. Vi har även ödlor på rummet.

Vi gick upp på rummet efter det och drack lite cider. Sen fick vi för oss att gå ner och ta en drink på Oasis. Så vi gick ner och så kom dom trevliga irländarna och satte sig vid oss och pratade och skrattade lite! Vi kom upp igen vid halv 5 och sov till halv 2 idag. Det känns som att det inte gör så mycket eftersom att det spöregnar hela tiden.

Vi har suttit på Oasis hela dagen och spelar kort, druckit alkoholfria drinkar, Rebecca och Therese tog en biljardmatch och så åt vi en asgod pizza och drack cola! :D

Nu ligger vi på rummet och har bestämt oss för en tidig sänggång ikväll. Peppa rejält inför imorgon då vi ska ut och festa igen! :D


Buckets på Why-Not-Bar! :)


Sanna testade rishatt!



Tänkte ta kort på allt regn, men såklart syns det ingenting, från våran balkong iaf!


Blev en vattenpipe-omgång igår också!


Regn, Regn, Regn....


Jam or horney? :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

fest

Igår var det första utekvällen i Vietnam. Det började med 4 groggar på rummet medan vi duschade och gjorde oss iordning, dom bestod av vodka, sprite och körsbärsjuice. Sen gick vi vidare och åt 3-rätters på Oasis, restaurangen vi ätit på flera gånger. Det blev ceasarsallad till förrätt, kött, pommes och champinjon/lök/bacon-sås till huvudrätt och frukt till efterrätt. Där blev det även en jäger och ett glas vin.

Vi gick vidare till Why Not-bar och drack buckets, mai-tai-shotar och jäger-bombs. Vi dansade och pratade med några australiensare. Sen gick hamnade vi på varsin moped och åkte vidare till Sailor-club som låg på stranden. Sanna var generös och betalade 100.000 dong (33 kr) för mopedfärden. Väl där blev det white russian och massa dans och svett.

Sen gick jag och Sanna hem och sov, Therese och Rebecca gick vidare och åt. Sen somnade vi.

Vaknade idag och det ösregnade, vilket det har gjort hela dagen, så bakisdagen har tillbringats med frukost på Oasis, sova, se på tv och äta lite chips.

Nu är klockan 20.00 och vi ska gå ut och äta. Jag vill ha pizza.

Jag älskar att Justin Bieber är överallt för övrigt. Han får mig lycklig!
Jag vill ha sol! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nha trang

Igår avslutade jag dagen vid 04.30 och började den igen 07.30, sen satte vi oss på en buss 08.30 som skulle ta oss från Saigon till Nha Trang. Vi hade fått besked om att vi kom fram 17.00, men vi anlände där 19.00, så en bussresa på 11,5 timme blev det. Som tur var slapp vi sitta upp hela resan och hamnade istället på en liggbuss. Där alla fick ligga ner i en säng, som man kunde fälla upp lite grann så att man halvsatt, men vi kunde inte sitta upp rakt.

Vi kom fram, tog typ första bästa hotellet som kostade 60.000 dong per natt, vilket är ungefär 20 kr per natt. Vi stannade bara där en natt då Sanna hittade en spindel, Rebecca och Sanna hade småkryp på golvet, skit på väggarna, gick inte att spola i min och Thereses toalett osv.

Vi hade kvällen innan pratat med en jättetrevlig liten vietnames i en informations-butik, som växlade pengar åt oss. Hon berättade mycket bra saker och var jättetrevlig.

Idag på morgonen gick vi upp, åt frukost på en restaurang sen gick vi vidare till den trevliga vietnamesen och frågade om andra hotell. Hon hänvisade oss till ett hotell som låg bland turisterna och barerna, ringde och hörde om det fanns plats osv, vi fick ett rum med 4 bäddar för 320.000 dong. Vilket blir lite mer än 100 kr per natt för alla fyra. Fräscht och trevlig hotell.

Idag har det varit en trevlig första strand-dag och jag, Sanna och Rebecca fick våra ben plockade med hjälp av sytråd för ungefär 45 kr per person. Det blev lent och dom sa att inte håret skulle växa ut på ungefär 4 månader, vilket vi hoppas att dom inte ljuger om. :)



Sista kvällen i Saigon där dom grillade på bordet åt oss!


Therese skulle sova och fick låna min fina sovmask! :D


Här är liggbussen där vi fick ligga i våran 12 timmars resa mellan Saigon och Nha Trang! :D


KIM!!! Varför är du överallt? Varför har du hotell, affärer, rum att hyra ut och allt sånt där? :O UTAN att ha sagt något till oss? :(


Här sitter flickorna utanför den snälla vietnamesens kontor där vi fick information!



här får vi benen plockade av några snälla vietnameser på stranden!

läs även http://bluemuppets.blogg.se och http://becklius.blogg.se

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Framme

Flygresan hit gick bra, vi var inte trötta och gnälliga en enda gång, vilket jag blev väldigt förvånad över. Vi mellanlandade i Kina och fick vänta 9 timmar ungefär. Sen mellanlandade vi någon annanstans i Kina också, där vi bara gick in, och igenom och på samma flyg igen. Så alla landningarna gör att det känns som att jag landar hela tiden. När vi landade inatt vid 2 så var det 27 grader ute.

Nu har vi varit i Vietnam snart ett dygn. Vi bor på ett fint hotell mitt i Ho Chi Minh-city 2 nätter för 140 kronor ungefär. Vi har gått på stan idag och åt god mat och drack god drink för ungefär 40 svenska kronor.

Imorgon åker vi vidare till Nah Trang med buss i 10 timmar. Ska bli skönt att komma till kusten så vi får sola och bada. Staden är vi klara med efter en dag här tycker vi.

Vi besökte en marknad idag, där det luktade fisk och dött djur!


I Vietnam är vi miljonärer allihopa! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

8 dagar.

Nu går det neråt i rasande fart. Jag ska för övrigt ta bort den här bloggen och skaffa mig en sån där häftig resedagbok. :) Så jag kommer lägga in adressen här till den sen!

Jag orkar faktiskt inte skriva något givande.

:) Men ALLT är bra nu, jag mår bättre, känner mig aspepp på resan och allt känns bara underbart! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()